Sokan kételkedve fogadják azokat a híreket, miszerint egyes amerikai elnökök rokonságban állnának egymással. Nos, idén megjelenő könyvemben apró részletet szentelek ennek a kérdésnek is, mely egyébként nagyon is valós. 25 amerikai elnökről kimutatható, hogy egymással rokonok, egészen George Washingtontól (1789-1797) Barack Hussein Obama (2009-) jelenlegi elnökig. Hogy valami konkrétumot is mondjak, legközelebbi közös ősük Richard Fitzalan (1306-1376) és Eleanor Plantagenet (1318-1372).

Ugyancsak kimutatható a rokonság az énekesek között, pl.: Elvis Presley, Paul McCartney esetében is. Rokonság van a színészek között is, nézzük mondjuk Marilyn Monroe, és Michael Douglas párosát. Írók is rokonságban állnak egymással, vegyük példának Shakespeare és Balzac ősfáját.

Ez különösen érdekes abból a szempontból, hogy a magyar arisztokráciának is vannak olyan vonalai, melyek ezekkel a személyekkel való közös ős kimutatására alkalmasak. Magyarul tengernyien vagyunk rokonai a fentemlítetteknek itthon is.

Hogy mi ennek az üzenete? Talán az, hogy sokkal közelebbi rokonok vagyunk mi mindannyian, mint ahogyan azt feltételeznénk. Amennyiben pedig ez így van, mindannyian (bőrszíntől függetlenül) egy nagy családként megóvhatnánk a Földet a jövő generációi számára.

Egyébként pedig teljesen logikusnak tűnik a genetikusok felvetése, hogy néhány száz (de mondjuk legyen egyezer) év múlva oly mértékű lesz a keveredés a Föld lakossága között, hogy egy viszonylag egységes bőrszín és alkat kialakulása várható.

 

 

Szerző: Tiborius  2010.02.08. 18:04 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csaladfakutatas.blog.hu/api/trackback/id/tr61739881

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása