A BBC 2008. augusztus 8-án hírül adta (http://news.bbc.co.uk/2/hi/7547148.stm), hogy egy 84 éves nigériai férfinak 86 felesége és legalább 170 gyermeke van. Feleségei közül sokan fiatalabbak a férfi idősebb gyermekeinél.

Ha én tőkeerős genetikai labortulajdonos lennék, biztosan elérném a családfőnél, hogy ő, feleségei, gyermekei és (gondolom megszámlálhatatlan unokája) adjanak genetikai vizsgálathoz DNS mintát. Különleges lehetőség lenne esetleges mutációk vizsgálatára, egyes betegségek öröklődésének vizsgálatára és más sok érdekes kérdés tisztázására.

A tanulság ebből az ügyből is azonos egy korábbi blog-bejegyzés tanulságával: elképesztő variációkat hozhat létre az élet, a genealogia pedig ezen jó és rossz csodáknak a tükörképe lehet még akkor is, ha tudjuk, hogy a tükör néha csal.

 

 

 

 

Szerző: Tiborius  2010.02.24. 14:42 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csaladfakutatas.blog.hu/api/trackback/id/tr551786745

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása